Energy Alucha

werken bij Alucha

Alucha is een organisatie die zich inzet om de wereld een stukje schoner te maken. Zij hebben een technologie ontwikkeld voor de behandeling van industriële afvalstromen. Denk dan aan papierfabriekslib (PMS), zuiveringsslib en ander industrieel afval. Zij kunnen deze afvalstromen scheiden. Hierdoor worden aanzienlijke grote hoeveelheden CO2 bespaart, waardoor zij bijdragen aan een circulaire ecomonie.

Wat zij doen is ontzettend duurzaam en innovatief natuurlijk voor onze aardbol! En hoe vet is het om bij een bedrijf te werken zoals deze.

tijdlijn van toen naar nu
 • lancering

  Alucha werd in 2004 in Barcelona gelanceerd. Hier werd 's werelds eerste industriƫle installatie opgestart voor recycling van kunststof-aluminiumlaminaatafval.

  1
 • verhuizing naar NL

  In 2014 verhuist Alucha naar Nederland zodat de focus kan gaan liggen op de ontwikkeling van hun oplossing voor papierfabriekslib.

  2
 • in de prijzen vallen

  Alucha kreeg door hun prestaties veel media-aandacht. Ook heeft het bedrijf meerdere prijzen in ontvangst mogen nemen. Denk aan LIFE Award voor milieuprojecten, European Paper Recycling Award en Akzonobel's Paint the Future Award.

  3
 • nieuw pand

  Op de planning van Alucha staat een verhuizing! In Cuijk gaan zij zich vestigen naast de papierfabriek van hun partner Essity. Alucha wil hun papierfabriekslib (PMS) hergebruiken i.p.v. dat het weggegooid of verbrand wordt.

  4

sfeer en cultuur

Gijs Jansen is de drijvende kracht achter Alucha. Hij is oprichter en CEO van deze organisatie. Samen met een klein team van bevlogen medewerkers zetten zij zich iedere dag in voor het verduurzamen van onze aardbol. Iedereen in het team van Alucha wil graag op zijn/haar manier een bijdrage leveren aan een circulaire economie.

Op dit moment werkt Alucha met nieuwe krachtige investeerders die volop in de scale-up fase gaan investeren. Voorbeelden van grote corporates als klanten zijn Essity, AkzoNobel, Dyka en StoraEnso. Daarnaast hebben zij goede samenwerkingen met technische universiteiten en de TNO.

Bij Alucha heerst een fijne cultuur waar transparantie en korte lijnen centraal staan. Iedereen bij Alucha neemt zijn verantwoordelijkheden serieus en heeft zijn eigen bevoegdheden. Daarnaast zijn ze op het gebied van thuiswerken en uren heel flexibel, altijd als het past met het werk. Kortom, als je aan de slag gaat bij Alucha krijg je veel vrijheid en is autonomie vanzelfsprekend.

medewerkers

 • Gijs Jansen Oprichter en CEO

  Na zijn Master in Werktuigbouwkunde aan de Technische Universiteit Delft en een paar jaar engineering bij Fluor, haalde Gijs zijn MBA aan de IESE in Barcelona.

 • Anton Bijl Technology Lead

  Met zijn technische expertise en milieufocus leidt hij de ontwikkeling van de technologie in het bedrijf. Anton heeft een MSc in Thermal Engineering van de Universiteit Twente, waar hij zich specialiseerde in milieutechnologie.

 • Eyerusalem Gucho Process Engineer

  Eyerusalem is verantwoordelijk voor onze laboratoriumwerkzaamheden, studies, testen en productkwaliteit. Eyerusalem, die in 2017 bij Alucha kwam werken, heeft een MSc in Sustainable Energy Technology van de Universiteit Twente, waar ze zich specialiseerde in biomassa-energieconversietechnologieƫn.

 • Theo Janssen Senior Engineer

  Theo Janssen is een zeer ervaren senior ingenieur met uitgebreide en wereldwijde ervaring in proces-, constructie- en inbedrijfstellingswerkzaamheden aan vele op thermische energie gebaseerde projecten.

 • Tom Gommers Support Technicus

  Tom is sinds kort werkzaam bij het Alucha team als onze Support Technician op verschillende gebieden zoals de werkplaats, laboratorium maar ook IT en de website. Tom is op de middelbare school begonnen als allround IT-er, DTP-er en webdesigner en heeft zelfs de Kunstacademie in Utrecht doorlopen voordat hij gediplomeerd lasser werd.

uitgelichte vacatures