energie en duurzaamheid Elestor

werken bij Elestor

Elestor BV is een snel groeiende onderneming, actief in de ontwikkeling van opslagsystemen voor elektriciteit voor industriële toepassingen, gebaseerd op het waterstof bromide flow batterij principe. Elestor heeft met een uniek systeemontwerp de flow batterij uitontwikkeld tot een robuust en schaalbaar product, waarvan de opslagkosten per kWh factoren lager zijn dan die van de bestaande technologieën. Omdat goedkope opslag de ontbrekende schakel is om de energietransitie werkelijk te gaan maken, speelt de introductie van Elestor’s technologie een belangrijke rol in de overgang naar een 100% duurzame elektriciteitsvoorziening.

Elestor’s systeemontwerp maakt grote productievolumes tegen lage kosten mogelijk. Door de intrinsieke voordelen van flow batterijen op basis van waterstof en broom te combineren met het zelf ontwikkelde en gepatenteerde systeemontwerp, is de onderneming goed gepositioneerd voor een leidende rol in het internationale industriële marktsegment (50 – 10,000 kW). 

Vanaf 2015 zijn de eerste pilots, nog op beperkte schaal, in het veld geïnstalleerd, en momenteel worden de eerste grote systemen opgebouwd, waarvan de eerste aan de gemeentewerf van Emmeloord wordt geleverd. Na nog enkele van deze systemen uitgebreid in het veld getest te hebben, bereidt Elestor zich voor op het uitrollen van de technologie op grote schaal. De seriematige, geautomatiseerde productie van systemen start in 2019, waarna een snelle opschaling is voorzien om aan de nu al snel groeiende vraag vanuit het industriële marktsegment te kunnen voldoen. Dit segment zal naar verwachting in 2025 een marktpotentieel vertegenwoordigen van ca € 20 miljard.

Elestor is in de afgelopen jaren met diverse (inter)nationale awards erkend voor deze innovatieve vorm van elektriciteitsopslag.

ontdek Elestor

 • locatie
  Westervoortsedijk 73 6827 AV Arnhem Gebouw BF
 • “we gaan elektriciteit zo goedkoop maken dat alleen de rijken kaarsen branden. ” Thomas A. Edison
 • toekomst

  Visie van Elestor

  Goedkope elektriciteitsopslag maakt 100% schone elektriciteitsvoorziening mogelijk en draagt ​​bij aan het creëren van een schone en duurzame wereldomgeving. De visie van Elestor is om 24/7 grootschalig economisch gebruik van zelf opgewekte duurzame elektriciteit mogelijk te maken.

  Missie van Elestor

  Kosteneffectieve elektriciteitsopslag wordt vaak de 'missing link' in de energietransitie genoemd. De missie van Elestor is om de kosten van elektriciteitsopslag te minimaliseren door grootschalige, kosteneffectieve HBr-opslagtechnologie te introduceren, waardoor de belangen van de planeet, de mensen en de winstgevendheid van het bedrijf worden verenigd.

join us!

jouw toekomstige collega's

 • Wiebrand Kout Oprichter & CTO

 • Guido Dalessi Directeur

 • Hylke van Bennekom Operationeel Manager

 • Yohanes Hugo Teamleider R&D

 • Thijs Verbeek Teamleider Stack Engineering

 • Bogdan Floares Teamleider Elektrotechniek