Industrie Platowood

werken bij Platowood

Platowood levert 100% duurzaam, vormvast en esthetisch hout. Snelgroeiende houtsoorten uit duurzaam beheerde, gecertificeerde bossen doorlopen een gepatenteerd proces (platoniseren) voordat ze als Platowood-hout de fabriek verlaten. Platoniseren bestaat uit drie stappen: koken, drogen en bakken. Hierbij wordt uitsluitend gebruik gemaakt van water en stoom. Door het proces van platoniseren (hydro-thermische modificatie) worden de in het hout aanwezige eigenschappen versterkt, zonder chemische toevoegingen. Hierdoor krijgt het hout de kwaliteit van hardhout, met een levensduur van tenminste 50 jaar.

een mooie wereld door Platowood

Bij alles wat we doen, streven we naar een zo gering mogelijke belasting voor het milieu en een permanente opslag van CO2. Dat begint bij de keuze voor – de hernieuwbare grondstof – hout uit duurzaam beheerde bossen. Maar dit zit ook in de manier waarop het productieproces is ingericht en hoe we omgaan met restafval en recycling. Er wordt circa 60% meer CO2 opgeslagen in het hout van Platowood dan er wordt uitgestoten (o.a. bij het proces, de ingekochte energie en het transport). De stoom voor het platoniseren komt van een nabijgelegen energiecentrale waarvoor stoom een restproduct is. Het kleine deel resthout van Platowood wordt door deze centrale weer omgezet in nieuwe energie. Daarnaast wekt Platowood met zonnepanelen haar eigen, groene stroom op.

25 jaar ervaring

De geschiedenis van Platowood gaat terug tot 1972, als Shell Research tijdens de oliecrisis onderzoek doet naar het onttrekken van olie uit hout. In het jaar 2000 startte Platowood een productiefabriek op Industriepark Kleefse Waard. Tot op de dag van vandaag bedienen wij vanuit deze locatie een grote groep nationale en internationale klanten, die kiezen voor een esthetisch en hoogwaardig kwaliteitsproduct waarbij duurzaamheid hoog in het vaandel staat. Door de unieke eigenschappen van het hout en de milieubewuste bouwsector groeit de vraag naar Platowood hard. Platowood is dus een organisatie in transitie, wat betekent dat wij regelmatig op zoek zijn naar getalenteerde medewerkers die met ons willen groeien.

 

uitgelichte vacatures