Energy Wattsun

werken bij WATTSUN

over WATTSUN

Wattsun pop-up power B.V. is in 2016 opgericht met als doel duurzame energie mobiel te maken. Met haar innovatieve producten creëert ze nieuwe mogelijkheden, voor bedrijven met een stroomvraag, op plekken waar het stroomnet niet komt. Het draagbare plug & play batterijsysteem van Wattsun is de nieuwe manier van werken en helpt professionals emissievrij, efficiënter en veiliger hun werkzaamheden uit te voeren.

WATTSUN wil duurzamer

In de wereld van nu is elektriciteit niet meer weg te denken uit ons leven. Bij alles wat we doen is energie nodig. Deze elektriciteit is voor het grootste deel afkomstig uit een onzichtbaar stroomnet. Voor bedrijven die werkzaamheden buiten of onderweg uitvoeren is dit stroomnet vaak niet beschikbaar.

Om op een bouwplaats, festivalterrein of filmset elektrische apparaten en machines te kunnen gebruiken verbrandt een aggregaat fossiele brandstof om elektriciteit te genereren. Tijdens dit inefficiënte proces komen schadelijke deeltjes als CO2, stikstof en fijnstof vrij en zorgt een aggregaat voor overlast door lawaai en stank. Naast de milieu- en omgevingsfactoren is een aggregaat zwaar en onhandig en heeft veel onderhoud nodig.

Met de wereldwijde klimaatverandering waar we ook als individu onze ogen niet meer voor kunnen sluiten, worden organisaties meer en meer verantwoordelijk gehouden voor vervuiling. Alleen al een gemiddeld bouwbedrijf verbruikt 175.000 liter brandstof per jaar. Om onze impact te minimaliseren moeten we innoveren en dus nieuwe manieren bedenken om duurzamer en efficiënter, energie op locatie te kunnen gebruiken. Hier begint het verhaal van Wattsun pop-up power.