advies en strategie

advies en strategie

Hoe behoud je focus zonder duidelijke strategie? Want, zonder een solide basis onder je recruitment kun je net zo goed stoppen. Wil je talent binnenhalen in een schaarse arbeidsmarkt dan moet je je doelgroep door en door kennen. Daarna moet je ze overtuigen om voor je te komen werken. Onze advies- en strategiediensten zijn een oplossing voor het aanbrengen van focus. En, een eerste stap naar resultaat. We geven je inzicht in je doelgroep(en), de arbeidsmarkt in jouw niche, strategische recruitment opties, je jouw unieke Employer Value Proposition (EVP). 

waar ligt jouw toegevoegde waarde?

We hoeven jou niet uit te leggen hoe de markt waarin jouw organisatie opereert in elkaar zit. En over personeelsschaarste hebben we het al jaren. Over de problematische instroom vanuit de technische opleidingen ook. Je kent zelf de wereld van de bouw en infra als geen ander. Je weet dus hoe cruciaal goede technische mensen zijn om je groeidoelstellingen te behalen.

Personeel vinden is meer dan alleen vacatures plaatsen en zorgen voor een goede online vindbaarheid. Online recruitmentmarketing is onmiskenbaar van belang. Maar, voordat je daar bent moet je natuurlijk de arbeidsmarkt én je doelgroep door en door kennen.

Als je dit weet dan pas kun je verder. Want hoe overtuig jij deze mogelijke werknemers, hoe raak je ze, wat heb je ze te bieden, wat is een marktconform salaris en hoe krijg je ze aan tafel? Via de advies en strategiediensten van Werken op IPKW krijg je antwoord op al deze vragen.

advies en strategie via Werken op IPKW

Kies je voor onze uitgebreide audits, adviezen en strategie? Dan ontvang je een bedrijfskundig rapport met daarin een grondig en strategisch recruitmentadvies. We helpen je met een duidelijke positionering van je werkgeversmerk (Employer Brand), een aantrekkelijke propositie (EVP) en geven je adviezen over hoe je het beste talent kunt werven. Onze advies en strategiediensten bestaan uit:

  • Bedrijfsscan
  • De 5 motieven
  • Hoeveelheid vacatures
  • Cost-per-hire
  • Recruitmentopties
  •  
  •  
  •  
  •  

bedrijfsscan

De basis van elke advies en strategiedienst. Zonder ons volledig onder te dompelen in jouw organistie kunnen we geen solide advies geven. Deze scan doen we in de vorm van een intensief interview met een of meerdere stakeholders binnen jouw organisatie.

de 5 motieven

We brengen in kaart wat de toegevoegde waarde van jouw organisatie is voor talent. Wat heb je ze te bieden? Dat doen we op alle terreinen. Van salaris tot bedrijfscultuur.

hoeveelheid vacatures

Vacatures invullen is een strategische aangelegenheid waarbij planning essentieel is. Op basis van data, doelen maken we een inschatting hoeveel mensen je nodig hebt én wanneer je moet starten met de werving.

cost-per-hire

Kosten zijn een onderdeel van elk advies. Wat kost het nou om die medewerker te werven? Wij spitten door jouw data heen en geven je inzicht in jouw kosten per hire. Daarmee kun je in de toekomst goede beslissingen nemen als het gaat om recruitment en personeelsgroei.

recruitmentopties

Nu je alle bovenstaande elementen in kaart hebt kunnen we je helpen bij het maken van een keuze. Ga je jouw recruitment zelf aanpakken? Besteed je alles uit aan een bureau? Of, kies je juist voor een combinatie. In ons advies leggen we je uit wat in jouw specifieke situatie de mogelijkheden én beste keuzes zijn.