detachering

detachering

Detachering is het werven en uitlenen van werknemers aan een opdrachtgever. Bij een detachering is de werknemer in dienst van Werken op IPKW en wordt vanuit Werken op IPKW gedetacheerd bij jouw organisatie. Dus Werken op IPKW werft en verloont jouw nieuwe collega. Het enige dat jij hoeft te doen, is de ideale kandidaat uitkiezen uit onze voorselectie. Wij zoeken, werven en selecteren geschikte professionals en stellen een aantal kandidaten voor. Vervolgens voer jij een (of meerdere) sollicitatiegesprekken met de kandidaat. Nadat jij je keus hebt gemaakt, gaat Werken op IPKW een contract aan met jouw nieuwe collega. De kandidaat wordt vervolgens vanuit Werken op IPKW aan jouw organisatie uitgeleend voor een vooraf vastgesteld aantal uren.

een risicoloze proefperiode

Als het afgesproken aantal uren gewerkt is, kan jouw organisatie de collega zelf in dienst nemen. Op deze manier hebben zowel de kandidaat als de werkgever de tijd om aan elkaar te wennen en te ervaren of de samenwerking bevalt. Voor kandidaten betekent een detacheringsperiode werken op de zekerheid van één contract. Ben je op zoek naar een nieuwe collega voor een project of uiteindelijk voor een vast dienstverband? Dan biedt een detacheringsperiode uitkomst.

 •  
 •  
 •  
 •  

de voordelen van detachering

Een detacheringsperiode vanuit Werken op IPKW heeft een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van het vast in dienst nemen van een nieuwe collega:

 • Je bespaart tijd en kosten doordat Werken op IPKW de volledige werving verzorgt. Zo kun jij je blijven focussen op je corebusiness.
   
 • Via detachering kun je een nieuwe collega toetsen op geschiktheid voordat je een vast dienstverband aangaat. Je leert hem of haar uitgebreid kennen en weet na afloop van de periode of je tevreden bent. Op dat moment ben je vrij om de kandidaat in (vaste) dienst te nemen.
   
 • Werken op IPKW draagt alle werkgeverslasten. Wij berekenen een uurtarief waarin onder andere risico voor ziekte, doorbetaling bij vakantie, feestdagen en bijzonder verlof gedekt zijn.
   
 • Als werkgever betaal je alleen de daadwerkelijk gewerkte uren.
   
 • Je bent geen kostbare tijd kwijt aan salarisadministratie.
   
 • Uit onafhankelijk onderzoek blijkt dat gedetacheerde werknemers productiever zijn en dat het ziekteverzuim van gedetacheerde werknemers aanzienlijk lager ligt.
   
 • Werknemers die vanuit Werken op IPKW bij jouw organisatie gedetacheerd worden verdienen in het kader van inlenersgelijkheid minimaal hetzelfde als bij de eigen organisatie. Ook alle voordelen en CAO kenmerken worden 1 op 1 overgenomen.

het verschil met Werving & Selectie

Detachering is wat anders dan Werving & Selectie. Bij detachering is de kandidaat in dienst bij Werken op IPKW, maar werkt hij of zij in jouw organisatie. Bij Werving & Selectie vinden wij voor jou de ideale nieuwe collega die vervolgens direct bij jou in dienst komt.