trainingen

trainingen

Kracht Training is gespecialiseerd in soft skill-trainingen voor technici. Zoals trainingen in communicatie, leiderschap en samenwerking. Daarbij weten wij als geen ander wat werken in de techniek vraagt. Het geleerde is door jouw werknemers daarom direct toe te passen in hun werkpraktijk.

soft skills even onmisbaar als hard skills

Natuurlijk, voor technici zijn en blijven de good old technische vaardigheden van belang. Zonder hard skills als risico`s analyseren en technische problemen oplossen, planningen of kostenberekeningen maken, technisch ontwerpen en modelleren alleen red je het niet. Nu niet, nooit niet. Maar om een project op tijd, binnen budget en kwalitatief goed af te ronden is tegenwoordig meer nodig. Véél meer.

Soft skills zijn tegenwoordig cruciaal binnen de techniek. Zo eenvoudig is het. Twintig jaar terug kon je als technicus nog wegkomen met alleen die technische kennis. Nu moet je ook over vaardigheden beschikken op het gebied van communicatie, leiderschap en samenwerking. Zo moet je in de bouw en infra efficiënt kunnen overleggen met je klanten, je collega’s en externe technisch specialisten. Ook moet je kennis kunnen overdragen, overzicht kunnen houden in een extreem complexe omgeving, relaties kunnen opbouwen, de klantvraag kunnen begrijpen, teams kunnen bouwen, en ga zo nog maar een tijdje door. Ons punt is: in deze ultradynamische technische wereld zijn soft skills even onmisbaar als hard skills.

Dit is overigens niet alleen ons punt. Het wordt ook breed gedeeld door wetenschappers en vakgenoten. Bijvoorbeeld uit recent onderzoek van de UvA blijkt dat vrijwel alle werkgevers soft skills net zo belangrijk vinden als hard skills. Simpelweg omdat soft skills het verschil kunnen maken voor jouw organisatie. Om een winstgevend projectteam, toekomstbestendige onderneming of up-to-date afdeling te krijgen. Of een maximaal renderende techneut.

De technische opleidingen in Nederland investeren enorm in het ontwikkelen van de hard skills. Bij de soft skills – persoonlijke vaardigheden zoals samenwerken en communiceren – is echter nog een wereld te winnen. Het belang en de behoeftes zijn groot, de beheersing blijft achter. Zie daar de zogenoemde skills gap. In Nederland lopen er veel te veel technici rond met onvoldoende ontwikkelde soft skills. Studies en werkgevers zijn eensgezind: de enige manier om deze skills gap te dichten is door aanvullende training en coaching.

de soft skills-trainingen van Kracht Training

Communicatie, samenwerking, leiderschap. In onze ogen zijn dat dé soft skills die hedendaagse technici nodig hebben. Het is dan ook niet voor niets dat we juist in die categorieën verschillende relevante skillstrainingen aanbieden via Kracht Training. Trainingen die volledig zijn gericht op het versterken van de persoonlijke competenties van iedere techneut.

communicatie

De diverse communicatietrainingen, zoals Kennisoverdracht voor de ervaren medewerker en Generatiemanagement voor de Leidinggevende, leggen de focus op effectief communiceren. Met collega’s, leidinggevenden en klanten. In de trainingen is volop aandacht voor het begrijpen van de ander en het begrijpelijk maken van jezelf. Onder meer door het aanleren van gesprekstechnieken.

samenwerking

Hoe bouw je gezamenlijk een productief team? Hoe werk je samen aan een gemeenschappelijk doel? Dat is alleen mogelijk wanneer je jezelf en de ander kent. Begrijpt wat iemand drijft, wat er in iemand omgaat en waarom hij of zij zich op een bepaalde manier gedraagt. In onze trainingen die zijn gericht op samenwerken staan dan ook gedrag- en drijfverentests centraal. Inzicht in gedrag leidt tot goede samenwerkingskills.

de kracht van onze soft skills-trainingen

Onderscheidend aan onze trainingen is niet alleen dat Kracht Training volledig is gespecialiseerd in soft skills. Maar ook dat onze trainers zich de betreffende soft skills – communicatie, samenwerking, leiderschap – eerst zelf helemaal eigen hebben gemaakt. Daar komt nog een derde kracht bij, namelijk dat wij de branche door en door kennen.

Kracht Recruitment is al jarenlang kennispartner van de technische sector. Dat wil zeggen dat wij de dagelijkse werkpraktijk van de technische professional begrijpen, met al zijn kansen en uitdagingen. We spreken dus jouw taal, hebben aan een half woord genoeg. Dat ze precies aansluiten bij de dagelijkse werkzaamheden van technici maakt onze trainingen dan ook extra effectief.

Onze interactieve soft skills-trainingen, met onder meer rollenspellen, geven jouw professionals de vaardigheden om beter te communiceren en samen te werken. Om projecten succesvoller af te ronden. Klanten meer tevreden te stellen. En dus uiteindelijk beter werk te verrichten. Of het nu gaat om starters of ervaren projectmanagers: met onze soft skills-trainingen stomen we jouw mensen klaar voor de toekomst.

de voordelen van Kracht Trainingen op een rij

  • Volledige focus op soft skills en de koppeling naar werken in de techniek
  • Helemaal gespecialiseerd in de technische markt
  • Effectievere communicatie en betere samenwerking in projectteams
  • Meer grip op voortgang en draagvlak door beter leiderschap
  • Techneuten die meer draagvlak creëren door overtuiging en beïnvloeding
  • Ervaren trainers die zich de soft skills eerst zelf hebben eigen gemaakt
  • Meer klantentevredenheid