Het succesverhaal van Ingrid van Schaik

Ingrid van Schaik bij Industriepark Kleefse Waard

Ingrid is sinds 2 maanden werkzaam als Administratief Medewerker voor Industriepark Kleefse Waard (IPKW) en zit hier enorm op haar plek. Vanaf februari jl. zat ze plots zonder baan wegens een faillissement van haar vorige werkgever. Ze bleef niet bij de pakken neerzitten en ging opzoek. Ze wilde graag op het IPKW blijven werken maar wist niet zo goed waar ze fijn zou kunnen aarden. Gelukkig was daar Fleur, consultant Werken op IPKW, die Ingrid wederom heeft geholpen aan een werkplek die zelfs nog beter bij haar past!

Sollicitatieproces

Om bij het begin te beginnen, gaan we iets verder terug dan de huidige situatie van Ingrid. Ze is namelijk een bekende van Fleur en samen hebben zij al een fijne samenwerking gehad. Ingrid ging namelijk met behulp van Fleur aan de slag bij een ander bedrijf op IPKW. Via Indeed kwam Ingrid met Werken op IPKW in contact. Ze stuurde netjes haar CV op en naar aanleiding daarvan leerde ze Fleur kennen. De procedure verliep heel vlot en ze kon al snel beginnen aan haar administratieve functie. Toen ze na een half jaar echt haar draai binnen de organisatie gevonden had, gebeurde er iets naars. Het bedrijf ging failliet en plots had ze geen baan meer. Ondanks dat de situatie natuurlijk erg vervelend en abrupt is, ging Ingrid direct opzoek naar iets nieuws. Ze nam weer contact op met Fleur en vanaf daar ging het balletje voor een tweede keer rollen.

Binnen anderhalve week had Ingrid alweer contact gehad met Werken op IPKW, waren er meerdere opties voor haar en kon ze zelfs al op sollicitatiegesprek komen bij het parkmanagement van IPKW. Dit gesprek ging ze aan en was direct een schot in de roos. Het klikte vanaf het eerste moment en Ingrid was ontzettend enthousiast. Ze kreeg tijdens het eerste sollicitatiegesprek meteen een aanbod en zodoende kon ze al snel aan de slag!

Haar functie

In haar functie binnen Industriepark Kleefse Waard (IPKW) is Ingrid voornamelijk bezig met crediteuren- en debiteurenbeheer, facturatie, documenten beheren en meer administratieve werkzaamheden. Daarnaast heeft ze nu veel contact met de klanten en leveranciers, in tegenstelling tot haar vorige functie. Dit vindt ze erg leuk maar is tevens ook een uitdaging. Van origine is Ingrid Braziliaans en dus is haar moedertaal Portugees. Ze is sinds 7 jaar woonachtig in Nederland en spreekt de taal erg goed. Toch merkt ze in haar zakelijke communicatie dat het niet zo soepel gaat als dat ze zelf wil. Zelf zegt ze lachend: ‘Zo lang de ander het niet erg vindt, vind ik het sowieso heel erg leuk om te communiceren met klanten en leveranciers.’

Naast dat Ingrid haar werkzaamheden leuk en interessant vindt, waardeert ze de sfeer en cultuur binnen IPKW ook heel erg. In tegenstelling tot haar vorige team, zijn veel collega’s bij IPKW ook werkzaam binnen een back-office rol. Omdat haar vorige werkgever een heel technisch product produceerde, waren daar vanzelfsprekend veel technici werkzaam. Het administratieve team was daarom een klein onderdeel van het gehele team. Bij IPKW is dat anders. Dit vindt Ingrid ook bevorderlijk voor de sfeer: ‘Je hebt op die manier meer overeenkomsten waardoor je sneller een band opbouwt.’ De mensen in het team vindt ze erg open en aardig en daardoor voelt ze zich erg gewaardeerd en op haar plek binnen het team!

Industriepark Kleefse Waard

Ze vindt het bedrijventerrein IPKW erg leuk en voelt zich hier veilig. Ze ervaart het als een soort community: een mooie diversiteit aan start-ups en scale-ups, maar met een gezamenlijk doel. Daarnaast geeft het park haar ook een saamhorig gevoel: ‘Het is leuk om in de middag een rondje te wandelen over het terrein en de verschillende mensen tegen te komen in het restaurant op het park, het is heel saamhorig.’

Het park is erg groot en er zijn natuurlijk veel verschillende bedrijven werkzaam. Nu ze zelf voor IPKW werkt, krijgt ze dat nog duidelijker mee. Tijdens haar administratieve werkzaamheden is ze dagelijks bezig met de verschillende bedrijven en wat zij precies doen of produceren.

‘Eerder zag ik de bedrijven op het park alleen maar, maar nu weet ik precies wat ze doen en maken!’

De hele energiewereld waar IPKW zich in bevindt was voor Ingrid ook helemaal nieuw. Ze vindt het heel interessant en ze is hier zelfs in haar privé-omgeving veel meer mee bezig. Zo is ze in huis veel bewuster van haar eigen bijdrage in een duurzamere en milieubewustere maatschappij. Dit door middel van bijvoorbeeld zonnepanelen.

Werken met IPKW

Ingrid was nog nooit eerder aan een nieuwe baan begonnen door middel van een bemiddelingsbureau. Voor haar was de communicatie met Fleur dus totaal nieuw. Ze beschrijft het zelf als bijzonder, maar op een positieve manier! Zo vond ze het erg fijn dat Fleur haar voor de sollicitatiegesprekken even opbelde en tips gaf. Na deze gesprekken was er ook contact waarin Fleur wilde evalueren en checken of het bedrijf aansloot bij de behoeften van Ingrid. In deze gesprekken gaf Fleur ook aan hoe het gesprek voor de andere partij is geweest. En die feedback vindt Ingrid heel fijn: ‘De feedback die je terugkrijgt is heel waardevol. Als alles goed is, is het goed. Maar de dingen die minder goed gingen tijdens een gesprek, hoor ik ook graag terug. Op die manier kan ik ergens aan werken.’

Zelfs na enige tijd werkzaam te zijn in de functie werd Ingrid weer gecontacteerd met de vraag hoe alles beviel. De volledige begeleiding in haar zoektocht naar een passende baan is dus wat zij enorm waardeert!

‘Fleur wilde echt weten wat mijn gevoel was bij het bedrijf waar ik op gesprek was geweest, dat is heel bijzonder en fijn!’

Wat Ingrid daarnaast heel fijn vond aan het platvorm Werken op IPKW, is dat je gemakkelijk een overzicht hebt van alle vacatures binnen de verschillende bedrijven op het IPKW. Als je graag werkzaam wilt blijven op dit bedrijventerrein zoals Ingrid, of hier graag zou willen starten, is dit natuurlijk heel handig.

De toekomst van Ingrid bij IPKW

Ingrid zit, zoals al eerder benoemd, enorm op haar plek als Administratief Medewerker binnen IPKW. Haar toekomst ziet ze dan ook enthousiast tegemoet. De keuze om hier aan de slag te gaan is bewust geweest en met een visie op de langer termijn. Naast dat haar functie heel erg bevalt, is ze ook als een vis in het water binnen het team. Ze geniet van de sfeer en de menselijke en flexibele omgang met elkaar. Zo gaan ze bijvoorbeeld elke maandag en vrijdag met elkaar lunchen in het restaurant op het park.
Al met al is Ingrid noodgedwongen opzoek gegaan naar een nieuwe baan, maar deze blijkt nu zelfs nog beter bij haar te passen dan haar vorige!

‘Iedereen is dagelijks heel druk met zijn of haar functie, maar we kunnen ook met elkaar een leuke tijd hebben. Dat vind ik heel belangrijk in een bedrijf.’

Fleur Cornelissen

Zoek jij ook een nieuwe uitdaging? En kan je wel wat verfrissende of verassende inzichten gebruiken? Neem contact met ons op!

 
Fleur Cornelissen
Fleur Cornelissen
  • 06-29386106
  • LinkedIN profiel