Het succesverhaal van Saïd en Marco

Saïd en Marco bij Freudenberg Home & Cleaning Solutions

Saïd en Marco zijn collega’s en werken voor Freudenberg Home & Cleaning Solutions, onderdeel van Freudenberg Groep, een wereldwijd opererende bedrijvengroep met focus op technologische oplossingen voor klanten. Deze dochteronderneming is producent van hoogwaardige textiele reinigingsproducten, denk aan microvezeldoekjes. Deze worden vanuit China geleverd op grote rollen en in Arnhem gaan deze door een bepaald bad, oftewel: door een chemisch proces. Dit proces zorgt ervoor dat de doekjes water op kunnen nemen. Daarnaast worden er zemen geproduceerd. Daarbij gebeurd praktisch hetzelfde.

De taak van de mannen binnen dit proces is het uitvoeren van kwaliteitscontroles en rapporteren van procesgegevens. Ze zijn verantwoordelijk voor de aanvoer en afvoer van grondstoffen, het verhelpen van storingen en verbeteren van machines en processen, het schoonmaken van machines en werkplekken en het uitvoeren van logistieke taken. Vaak gaan er rollen verkeerd door de machine door lassen of breuken. Saïd en Marco zorgen ervoor dat deze verkeerde rollen eruit worden gehaald en het proces weer goed verloopt. Kort gezegd zorgen de mannen ervoor dat het proces op rolletjes loopt! Na dit proces worden de rollen en doekjes geseald en verstuurd naar de klant.

De weg naar Freudenberg

Saïd werkt sinds december bij Freudenberg. Hij werkt hier in 2 ploegen en is tijdens zijn werkuren bezig met zijn vaste werkzaamheden. Daarnaast vervult hij ook veel invaldiensten. Als er mensen uitvallen, om welke reden dan ook, wordt gevraagd om in 5 ploegen te komen werken. Dit is voornamelijk Saïd erg gewend vanuit zijn werkverleden. 22 jaar lang heeft hij met veel plezier voor een werkgever gewerkt waar hij zijn werkzaamheden deed in 5 ploegen. Daarna heeft hij nog verschillende werkgevers gehad, maar door een operatie kon hij niet meer werken in een koude omgeving. Zodoende zocht hij iets anders en kwam hij op het Industriepark Kleefse Waard uit bij een bedrijf dat waterstof produceert. Hier heeft hij Marco leren kennen als zijn collega en ongeveer een half jaar samen gewerkt. Helaas ging het snel minder goed met dat bedrijf, waardoor beide mannen op zoek gingen naar een nieuwe functie. Gelukkig was daar Werken op IPKW. Beide mannen kwamen in contact met Fleur en vonden hun nieuwe job bij Freudenberg.

Marco werkte maar liefst 3,5 jaar bij zijn vorige werkgever. Hij geeft aan dat het proces bij Freudenberg totaal anders is. Het verschil maakt hem niet zo veel uit. Hij ziet het als een nieuwe uitdaging en vindt het leuk om te doen. Daarnaast vindt hij het erg fijn dat hij, dankzij Werken op IPKW, zo snel een nieuwe job heeft kunnen vinden. Fleur was door Saïd op de hoogte gebracht van de situatie van Marco en dat hij ook op zoek was naar een nieuwe werkgever. Zodoende was het contact gelegd. Marco geeft aan dat hij het heel fijn vond om in zo’n lastige situatie snel te kunnen schakelen en gewoon weer aan de slag te kunnen gaan.

‘Mond-tot-mondreclame is hoe het werkt hier!’

Werken op IPKW

Marco en Saïd vinden het beiden heel prettig om via Werken op IPKW aan de slag te zijn gegaan. De communicatie met Fleur was duidelijk en haar input werd door beide mannen als een goede ondersteuning gezien. Zeker voorafgaand aan de sollicitatiegesprekken: ‘Het is fijn om goed voorbereid op een eerste gesprek te gaan’.

In de eerste weken van hun nieuwe carrière bij Freudenberg werden ze warm ontvangen door de rest van het team. Er zaten ook al best wat bekenden tussen voor hen. Saïd geeft ook aan: ‘Het was fijn dat Marco er ook zat, een bekend gezicht!’ Marco vult aan: ‘Ja, dat werkt toch een stuk fijner, je weet wat je aan elkaar hebt.’

Verschillen

Bij de vorige werkgever van de mannen werkte zij met een product die zij van begin tot het einde produceerde. Dat maakte hun werk heel divers. Bij Freudenberg vinden ze deze diversiteit meer in de fabriek. Het product komt zoals eerder beschreven vanuit het buitenland en zij bewerken het product. Dit is totaal anders geven Marco aan, maar dat maakt zijn werk niet minder leuk. Hij haalt er veel voldoening uit.

Daarnaast werken Saïd en Marco nu in 2 ploegen (2 vroeg, 2 middag, 2 nacht en dat 3 dagen vrij). Ze werken dus eigenlijk nooit samen, maar wisselen elkaar juist af. Hun samenwerking, of beter gezegd het overnemen van elkaars werk, is altijd erg soepel. Vaak lappen ze een kwartiertje over en dan nemen ze elkaar mee in de dagelijks gang van zaken; wat speelt er, wat gaat er goed, wat gaat er minder goed, etc, etc. Dit werkt voor hun beiden heel fijn. Een bijkomend voordeel is dat ze allebei in de wijk tegenover het IPKW wonen. Ze zijn dus zo thuis en dat vinden ze heerlijk. Als er eens ingevallen moet worden, zijn ze dan ook nooit te beroerd om dit op te pakken. Marco zegt: ‘We gunnen elkaar veel en staan voor elkaar klaar. Denk bijvoorbeeld aan het Suikerfeest of andere vrije dagen, dat moet gewoon kunnen. We helpen elkaar graag!’

Bij Freudenberg is de bedrijfsvoering over het algemeen gestructureerd. Dit moet natuurlijk ook omdat er gewerkt wordt in ploegen en het werk nooit stilligt. Maar desondanks is de cultuur er heel vrij. ‘Als je eens een praatje wil maken of gewoon zin hebt in een bak koffie, dan is die ruimte er altijd!’ Dit geldt ook voor de ploegen. Dit zijn natuurlijk onregelmatige uren waardoor het soms lastig is om dit te combineren met het thuisfront. Als het soms beter uit komt om de ploegen van de ochtend en de middag om te draaien met elkaar, is dat eigenlijk nooit een probleem. ‘Niet elke werkgever is zo!’

Toekomst

De aankomende jaren kijken de mannen nuchter en tevreden tegemoet. Ze zitten op hun plek en hopen dit gevoel vast te blijven houden. Ze hopen beide met veel plezier te blijven werken!

Fleur Cornelissen

Zoek jij ook een nieuwe uitdaging? En kan je wel wat verfrissende of verrassende inzichten gebruiken? Neem contact met ons op!

 
Fleur Cornelissen
Fleur Cornelissen
  • 06-29386106
  • LinkedIN profiel