het succesverhaal van Bas Strijker

Bas Strijker bij Nedstack

Stel je voor: je zoekt een baan in de hernieuwbare energie, komt in aanraking met industriepark Kleefse Waard (IPKW). En ineens zit je in een sneltrein van kennismakingsgesprekken om je droombaan te vinden op IPKW. Dit overkwam Bas!

Bas is sinds augustus 2022 aan het werk als COO bij Nedstack. Samen met Sanne Pas, Cosultant Werken op IPKW, vond Bas een passende uitdaging bij Nedstack waarin zijn wensen samenkwamen.

het eerste contact met Werken op IPKW

Na een eerder sollicitatiegesprek op IPKW besefte Bas dat IPKW nog veel meer te bieden had. De startups en scale-ups die hier actief zijn passen goed bij Bas zijn ambitie om een bijdragen te leveren binnen de sector van hernieuwbare energie. Eenmaal beland op de website van Werken op IPKW en een telefoontje met Sanne is het balletje gaan rollen.

Al snel ging Bas bij drie verschillende bedrijven op gesprek op IPKW. Twee productiebedrijven én een IT bedrijf. Er stonden nergens concrete vacatures open waar Bas normaal op zou solliciteren, maar doordat Sanne actief met het verhaal van Bas bedrijven heeft benaderd, kwamen er mooie kansen op zijn pad die pasten bij zijn ambities.

“Direct als ik uit een gesprek kwam belde Sanne al met de vraag hoe het gegaan was.” 

Na het voeren van verschillende gesprekken, was het tijd om een keuze te maken. Dat is best lastig, want hoe is de sfeer er nou echt? En tegen welke uitdagingen loopt het bedrijf aan? Sanne kent de bedrijven en de medewerkers heel goed en gaf nét iets meer inzicht en de antwoorden die Bas nodig had. Sanne kon, met haar kennis het gevoel dat Bas bij Nedstack had, bevestigen.

“Die begeleiding helpt je om een weloverwogen keuze maken of het écht bij je past.” 

Ook kan hij zich goed inbeelden hoe het samenwerken met Werken op IPKW je bedrijf kan versterken. “Als jij hier begint als start-up is het moeilijk om personeel te vinden. Je hebt er waarschijnlijk weinig tijd en geld voor. Door bereik te krijgen op de website van Werken op IPKW krijg je direct een grootse uitstraling. Zo word je eerder gevonden door mensen die je anders waarschijnlijk niet tegen waren gekomen.” 

hoe ziet je functie eruit?

Nedstack is een spin-out van AkzoNobel en ontwikkelt en produceert brandstofceloplossingen voor onder anderen scheepvaart en industrie. Ze produceren energie met behulp van waterstof. Omdat de vraag naar waterstof groeit en daarmee de productie hiervan is Nedstack bezig met het bouwen van een nieuwe fabriek. De output die ze gaan produceren is uniek in Europa!

Bas is dagelijks bezig met alles wat er komt kijken bij de groei van Nedstack en dus ook het opstarten van de nieuwe fabriek. Hierbij schakelt hij met alle lagen van de organisatie. Het aansturen van productie, sparren met de directie én de samenwerking opzoeken met managers, engineers, sales en marketing.

Het is een dynamische functie, waarbij aanpassingsvermogen essentieel is.

“Elke dag is anders. Van te voren weet ik niet wat de werkdag me gaat brengen en dat vind ik leuk!” 

Daarin houdt hij wel altijd de lange termijn in de gaten. “Als je van te voren niet weet waar je terecht wilt komen, dan kom je er ook nooit.”

Bas schakelt ook met externe partijen. Voorbeelden hiervan zijn partijen die normaal gesproken betrokken zijn bij het bouwen van productielijnen voor Porsche, BMW en Volkswagen.

“Nergens op de wereld is een machine te koop die de producten maakt die wij hebben!” 

Zij hebben geen ervaring met het maken van fuel cell productielijnen maar willen deze ervaring graag opdoen en toepassen in b.v. automotive. Omdat Nedstack niet concurreert met deze bedrijven, kunnen zij goed als voorbeeld dienen. “Dat die grote namen bezig zijn met zo’n ‘klein’ bedrijf als wij, is bijna onvoorstelbaar!”

Ook bekijkt Bas continue hoeveel geproduceerd en verkocht kan worden. “Een klant wil gewoon het product hebben, dus je moet volle bak produceren om die klanten aan je te binden. En je moet er voor zorgen dat je ze met de juiste kwaliteit behoudt.’’  Het is belangrijk en uitdagend om hier de juiste balans in te vinden. Qua productie is Nedstack namelijk al aan het verdubbelen ten opzichte van vorig jaar. Dit vraagt ook veel van de collega’s waar Bas mee werkt. “Het is van belang dat het team meegroeit op het tempo dat we nodig hebben.” Ook moet het team uitgebreid worden met medewerkers die enthousiast worden van deze groei en het bedrijf iedere dag een beetje beter maken!

het allerleukste aan de functie

Nedstack is een kleiner bedrijf dan waar hij hiervoor gewerkt heeft. Dit geeft hem de ruimte om planmatig werken met het oog op de lange termijn én tegelijkertijd ad-hoc anticiperen en snel schakelen met collega's.

“Hier heb je juist de mix tussen de praktische collega’s die werken in de productie en theoretische en hooggeleerde collega’s die alles weten van een klein stukje van het bedrijf. Die diversiteit heeft me doen besluiten om hier aan de slag te gaan!” 

Al die verschillende mensen en nationaliteiten die werkzaam zijn bij Nedstack vragen om een diverse manier van benadering en communicatie. Bas is echt een verbinder wat dat betreft!

trots op

Bas is eigenlijk pas trots als er echt iets concreets staat. Voor zijn gevoel zit hij nu nog in een aanloopfase naar iets groots. Toch is de weg ernaartoe al iets om trots op te zijn. De productie is fors toegenomen. Een vooraf gesteld target die bijna niet haalbaar leek, is nu toch al bijna bereikt!

“Als je na een jaar achterom kijkt, zie je vaak pas wat je samen hebt bereikt.”  

Bas, van harte gefeliciteerd met een mooi eerste jaar, op dat er nog velen mogen komen. Welkom op IPKW!

Consultant Werken op IPKW Thijs Peeters

Zoek jij ook een nieuwe uitdaging? En kan je wel wat verfrissende of verassende inzichten gebruiken? Neem contact met ons op!

 
Thijs Peeters
Thijs Peeters
  • 0610004603