het succesverhaal van Gijs Koning en Ron Stikkelman

Gijs Koning en Ron Stikkelman bij Longship

Fleur, consultant Werken op IPWK, spreekt Gijs en Ron. Beide mannen solliciteerden bij Werken op IPKW omdat de startups en scale-ups binnen de energie en duurzaamheid hen trok. De vacatures waar ze zelf in eerste instantie op hadden gereageerd werd geen match, maar vonden beide een nieuwe uitdaging bij Longship.

de zoektocht van Gijs

Gijs was al bekend met de EV-branche (elektrische mobiliteit). Hij heeft lange tijd gewerkt in de randstad bij een leverancier voor laadpalen en laadpleinen, maar hij was de reisafstand zat en door een mooi inzicht door de geboorte van zijn dochter werd het voor Gijs tijd voor een nieuw avontuur dichter bij huis.

“Ik wil de wereld beter achterlaten voor de volgende generatie dan hoe het was toen ik er op kwam.”

Een sollicitatie bij een ander bedrijf op IPKW bracht Gijs in contact met Fleur van Werken op IPKW. Na een gesprek leek dit niet de kans te zijn waar Gijs naar op zoek was. Gelukkig wist Fleur dat Longship op zoek was naar een toevoeging aan het team met de ervaring van Gijs. Zodoende zijn Gijs en Sebastiaan, CEO van Longship, het gesprek aangegaan.

Online was nog relatief weinig informatie te vinden over deze jonge onderneming. Met wat extra informatie van Fleur ging Gijs op gesprek. Nadat Gijs antwoord kreeg op al zijn vragen, werd zijn enthousiasme voor de organisatie nóg groter. Dit komt vooral voort uit de oplossing die Longship biedt die heel goed aansluit op de marktvraag. Ook krijgt Gijs hier de kans om zich verder te verdiepen in de branche én te bouwen en optimaliseren aan het verdienmodel van Longship.

"Ik neem mijn ervaring mee naar de volgende stap in mijn carrière en het voelt als een grote stap vooruit! Bij Longship maken ze nu platforms voor bijvoorbeeld mijn vorige werkgever en andere Charging Point Operators."

Zonder zijn basis had hij zijn huidige werk nu niet kunnen doen en daarom is hij blij dat het zo gelopen is. Uiteindelijk is zijn sollicitatieproces snel en soepel verlopen. Maar zoals hij zelf zegt: “Als het goed voelt hoeft het ook niet lang te duren.”

de zoektocht van Ron

Ron zijn verhaal heeft een vergelijkbare start als die van Gijs. Hij is via een sollicitatie, via Werken op IPKW, in contact gekomen met Fleur. Hij solliciteerde in eerste instantie op een functie bij een ander bedrijf. Helaas was deze rol net ingevuld. Fleur kwam later bij hem in de lucht met een vergelijkbare functie. Dit keer bij Longship!

Anders dan Gijs komt Ron uit een andere branche. Zijn carrière is gestart na het afronden van zijn studie Geschiedenis en is daarna gaan werken als recruiter in de IT-branche. Tijdens deze baan kwam hij erachter dat hij dieper de IT-materie in wilde gaan. Zodoende is hij opzoek gegaan naar een nieuwe functie binnen de IT, bij voorkeur bij een startup.

“Ik hoopte de brug te kunnen slaan tussen business en IT.”

Ron zocht een nieuwe uitdaging in buurt van zijn woonplaats Arnhem. Een bekende tipte hem om eens te kijken op de website van "Werken op IPKW". Hierna ging het balletje snel rollen. Ook Ron had zijn eerste gesprek met Sebastiaan. Hij werd hierdoor zo enthousiast over het bedrijf dat hij een dagje mee ging lopen om te kijken of hij het werk ook echt zo leuk zou vinden. En dit bleek zo te zijn!

werkzaamheden

Longship is een cloud-gebaseerd SaaS (Software as a Service). Longship biedt een platform waarin laadpaalbeheerders (CPO’s) laadpaalactiviteiten kunnen inzien, beheren en monitoren. De markt waar Longship zich in bevindt is continu in ontwikkeling. Dit brengt veel complexiteit met zich mee met betrekking tot optimalisaties. Er komen telkens nieuwe technieken bij waar het bedrijf op inspeelt. Denk bijvoorbeeld aan ontwikkelingen als smart charging, plugin charging en nieuwe parkeertarieven. Daarnaast informeren ze klanten hoe zij deze nieuwste implementaties kunnen meenemen in de bedrijfsvoering.

Gijs is Business Developer bij Longship. In deze rol is hij hoofdzakelijk bezig met het voeren van gesprekken met bestaande en nieuwe klanten. Daarnaast werkt hij ook nauw samen Ron om nieuwe klanten te onboarden.

De functie van Ron is Operations Manager. Zijn verantwoordelijkheid is voornamelijk om er voor te zorgen dat klanten tevreden zijn. Hij luistert naar hun problemen, behandeld support tickets en bedenkt welke features zij nodig hebben om de problemen op te lossen. Hij is dus dagelijks met veel klanten in contact en dit worden er steeds meer. Juist omdat Longship een startup is, is hij betrokken bij bijna alle processen binnen het bedrijf.

sfeer en groei

Gijs vertelt dat hij en Ron de enige zijn binnen het bedrijf die geen Developer zijn. Dit zorgt voor een andere dynamiek dan zij gewend zijn vanuit vorige werkgevers. Zo gaat het bij de koffieautomaat niet over voetbal, maar juist over gamen. "Leuk om die verschillen te ervaren. Het is een hechte groep, waarin iedereen gelooft in het product.”

Dit is volgens Gijs ook een van de redenen dat Longship hard groeit en dat zorgt weer voor een goede sfeer binnen het gehele team. Hij vertelt trots: “We maken een mooi, innovatief product waar klanten tevreden over zijn. Het is fijn om met dit team aan het begin van dit avontuur te staan. Over drie jaar zijn we waarschijnlijk alweer zo veel verder. Dat is heel gaaf!”

“Als ik zie hoe we iedere dag groeien in het aantal aangesloten laadpunten met alleen al bestaande klanten, dan weet ik dat we alleen nog harder gaan groeien! Over een jaar zijn we zeker 4x zo groot.”

Het mooie vinden de mannen dat niet alleen Longship groeit, maar ook de klanten groeien mee. Longship werkt met veel verschillende partijen die allemaal hetzelfde doel voor ogen hebben. Met de groei van Longship en relaties groeit de EV markt dus ook.

Ron voegt hieraan toe dat hij zelf dagelijks bezig is met de vraag: “Hoe kunnen we van Longship echt een succes maken?” De startup omgeving brengt veel dynamiek met zich mee en deze vraag leeft dan ook binnen het hele bedrijf. Hij geeft aan dat het bijna lijkt op ‘zelf ondernemen’. Samen kijken ze vol enthousiasme naar de toekomst!

Consultant Werken op IPKW Thijs Peeters

Zoek jij ook een nieuwe uitdaging? En kan je wel wat verfrissende of verassende inzichten gebruiken? Neem contact met ons op!

 
Thijs Peeters
Thijs Peeters
  • 0610004603