tips Verbeter jouw werkgeluk

6 dingen die jij vandaag kunt doen om jouw werkgeluk te verbeteren

Het is de week van het werkgeluk. Wie streeft er nou niet naar werkgeluk? Het is niet altijd even gemakkelijk. Daarom willen wij jou helpen bij het verhogen van jouw werkgeluk. Hieronder een aantal tips die je gelijk kan toepassen!

1. ga in gesprek met je collega's

Uit een Harvard study is gebleken dat onze relaties en hoe gelukkig we zijn in onze relaties een krachtige invloed heeft op onze gezondheid. Ga daarom in gesprek met je collega’s en bouw vriendschappelijke relaties op. Werken jullie ook thuis in verband met Covid-19? Bel elkaar regelmatig op óf organiseer een digitale borrel! Andere optie voor na de Corona: zet een pot snoep bij jou op je bureau, dan komen collega’s vanzelf naar je toe om een praatje met je te maken.

2. beweeg!

Neem wat vaker de trap, laat collega's jouw kopje koffie niet halen maar loop zelf een keer extra of maak een wandeling tijdens je lunchpauze. Voldoende beweging zorgt ervoor dat we gelukkiger zijn en het vermindert stress. Daarnaast zorgt het voor meer creativiteit en positiviteit. Dus, waar wacht je nog op? Trek jouw snelste sneakers maar uit de kast.

3. taak voor taak

Multitasking kost meer tijd. Dit kan er op langere termijn voor zorgen dat je ongelukkiger wordt. Door continu te switchen tussen taken is het bijna onmogelijk om evenveel aandacht aan elk detail te besteden. Stel daarom elke dag een taken-lijst op en bekijk welke taak de hoogste prioriteit heeft en de meeste aandacht vergt en begin daarmee. Dit zorgt voor meer rust in je hoofd en een betere focus waardoor je sneller en beter je werk kan uitvoeren.

4. help een collega

Studies hebben aangetoond dat iemand die altijd klaar staat voor een ander eerder tevreden en gelukkiger is op het werk dan collega’s die dat niet doen. Kan een collega jouw hulp wel gebruiken? Je weet wat je te doen staat!

5. beloon jezelf

Wacht niet altijd op beloningen van je leidinggevende. Weet je dat jij je steentje hebt bijgedragen en je best hebt gedaan, ga je gang en geef jezelf een beloning. Deze beloning verhoogt je doorzettingsvermogen, energie en enthousiasme.

6. jobcrafting

Jobcrafting, oftewel je baan een beetje aanpassen aan je ambities en kracht. Bij veel bedrijven staat niet alle inhoud van de werkzaamheden vast. Er zijn altijd taken die je op je kan nemen. Veel werkgevers zijn flexibel genoeg om een zekere mate van pro activiteit en creativiteit te stimuleren. Op deze manier beïnvloed jij je werk zodat het beter bij jou past. Je betrokkenheid verhoogt, evenals je motivatie en werkgeluk.

Lukt het je niet om je werkgeluk te verhogen en zit je toch niet helemaal op je plek? Wij helpen jou hier graag bij!

 

Bron: Kracht Recruitment, Verbeter jouw werkgeluk!