automotive EOX Tractors

werken bij H2Trac

over H2Trac

De visie van H2Trac is dat de grond de beste vriend van boeren is, iets dat moet worden gekoesterd. Daarom is de missie van H2Trac om boeren te helpen met innovatieve manieren om de bodem gezond te houden en de opbrengst te verbeteren. H2Trac wil dit doen met met machines die rijden op schone waterstof en controlled traffic farming mogelijk maken. Daardoor worden steeds dezelfde rijsporen gebruikt en blijft de grond voor de planten onbereden. Door de tractor op waterstof te laten rijden voorkom je lange oplaadtijden. Dit geeft meer vrijheid en flexibiliteit in het werk. Controlled Traffic Farming is het systeem waarbij landbouwwerktuigen, GPS-gestuurd, altijd over dezelfde rijpaden rijden. Dat geeft minder bereden grond en daardoor minder verdichting, lagere kosten, meer productie en een betere kwaliteit.

visie van H2Trac

Voor boeren is de grond hun beste vriend, een kostbaar geschenk dat moet worden gekoesterd.

Dat is ook onze overtuiging en daarom helpen we boeren met innovatieve manieren om de bodem gezond te houden en tegelijkertijd hun opbrengsten te maximaliseren. Door machines te ontwikkelen die Controlled Traffic Farming mogelijk maken en die op elektriciteit werken. Niet zomaar een tractor, maar een veelzijdige elektrische aandrijflijn met uitstekende tractie, super zicht, verstelbare spoorbreedte, ultra kort draaien, zeer zuinig en met GPS 2 cm precisiesturing. We noemen dat de EOX -175, en die geeft je tot 20% hogere opbrengst met lagere input en, even belangrijk, een gezondere bodem. Gewoon door de grond het werk te laten doen.

de toekomst volgens H2Trac

Over 20 jaar zijn alle trekkers elektrisch. Veel boeren hebben al een mooie basis gelegd door te investeren in zonnedaken en windenergie. Wij zijn vast begonnen met het ontwerp en de bouw van passende machines.
‍Ons eerste prototype werkte in 2015, het tweede in 2017. Beide zijn sindsdien uitgebreid getest. Met alle goede resultaten hebben we besloten om met onze unieke elektrische aandrijflijn verder te gaan, in een nog veelzijdigere machine: de nieuwe EOX -175. Voor deze nieuwe ontwikkeling hebben we H2Tractors BV opgericht, een nieuw bedrijf met betrokken medewerkers. De nieuwe EOX -175 wordt gepresenteerd in december 2020. Vanaf 2021 zijn er twee verschillende energieoplossingen beschikbaar: een euro6 diesel-range extender van een versie die volledig op batterijen werkt (capaciteit 6-8 uur)! In 2022 lanceren we een super schone waterstoftrekker. Al onze modellen zullen gebaseerd zijn op een slim modulair chassis en bewezen elektrische aandrijflijn technologie.

uitgelichte vacatures