Industrie EOX Tractors

werken bij Eox

EoxTractors B.V. ontwikkelt en bouwt elektrische tractoren voor gebruik in de landbouw of weg & waterbouw.  Wij geloven in de mogelijkheid om door elektrificatie landbouw en off-road werkzaamheden te verduurzamen. We gaan voor 100% emissieloos.

Door de toepassing van innovatieve technieken, zoals onze unieke aandrijflijn en een waterstof brandstofcel kunnen we werktuigen leveren die zowel zeer krachtig zijn als ook zeer effectief met hun energie omgaan. Daarbij is de tractor voorzien van vele high-end features zoals verstelbare spoorbreedte en Controlled Trafic Farming (CTF) die bijdragen aan effectief gebruik van de landbouwgrond. Oh ja, onze tractor ook autonoom rijden, in principe hoeft van ons de cabine er niet eens op te zitten. Onze hoog complexe en hoog vermogen E-ox tractor loopt dan ook ver voorop, als we naar onze concurrenten kijken.

 •  
 •  
 •  
 •  

meer over Eox

 • continue ontwikkelen

  Als team zien we dat we een grote bijdrage kunnen leveren de energie transitie om daarmee de klimaatverandering te remmen. Wij bouwen immers emissie loze voertuigen die ook nog eens vaak beter presteren dan conventionele werktuigen. Er is dan ook veel interesse, nationaal en internationaal in onze E-ox en de innovaties die we in onze tractoren hebben verwerkt.

  We hebben ervoor gekozen om ons in te richten als System Integrator. Wij zijn zo’n 10 jaar geleden begonnen met het combineren en integreren van verschillende innovaties. Dit heeft inmiddels geleidt tot verschillende generaties tractoren. Inmiddels hebben de stap naar kleine serie productie gemaakt, waarbij we overigens nog lang niet klaar met ontwikkelen zijn. We werken dan ook heel veel samen met commerciële partners en kennisinstellingen, zowel hier dichtbij op de IPKW, het waterstof cluster van Nederland, als wereldwijd. Samen blijven we voorop lopen in kennisontwikkeling en op de markt.

 • “small team, big things”
 • samen groeien

  We zijn een klein, maar snel groeiende start-up/scale-up, met de daarbij behorende technische en operationele uitdagingen. Een collega riep laatste: “Small team, big things”. Dat is een goede omschrijving. We zijn als agile team in staat snel complexe beslissingen te nemen en daarmee tempo te maken. Dit doen we door ieder zijn of haar kennis en ervaring maximaal te benutten. Dit kunnen we doen, omdat we allemaal een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebben en eigenaarschap nemen. We hebben veel vrijheid in de manier waarop we ons werk doet en ons werkpakket invullen. We zijn allemaal gedreven om onze E-ox elke dag beter te maken, waarbij we bijdrage aan een duurzame wereld.

  Waar kom je te werken?
  We hebben zowel een aantal kantoren als een grote test/werkplaats, ondanks dat de assemblage van de tractoren bij één van onze partners plaatsvindt. Op dit moment moeten we nog even op één van onze Eox fietsen stappen om naar de werkplaats te gaan, maar vanaf eind van het jaar zitten we in ConnectR. ConnectR wordt een smeltkroes van bedrijven die allemaal op hun manier met waterstof, mobiliteit en kennisontwikkeling hier omheen bezig zijn, uiteraard op de IPKW. Hier zullen wij een grote test/werkplaats met daarboven kantoren gaan bekleden. Je bent van harte welkom om bij ons te komen kijken!