Industrie Low & Bonar

werken bij Freudenberg Performance Materials

Freudenberg Performance Materials is wereldwijd een toonaangevende producent van hoogwaardige materialen die hun toepassing vinden in meer dan 60  landen. Met onze eigen productietechnologieën bewerken we een brede waaier van polymeren tot garens, vezels, niet-geweven textielen, (gecoate) geweven textielen, 3D structuurmatten, grids en samengestelde producten. Onze belangrijkste markten zijn: Agro, Architecture, Automotive, Building, Civil Engineering, Construction, Flooring, Industrial Filtration en Leisure.

Behalve in Nederland bevinden onze productielocaties zich in België, Duitsland, Hongarije, Slovakije, Tsjechië en het Verenigd Koninkrijk, en in Noord Amerika en China. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Londen.

Freudenberg Performance Materials op IPKW

In Arnhem zijn wij gespecialiseerd in de productie van Colback spunlaid nonwovens. Deze nonwovens worden vervaardigd van bi-componente garens van eigen fabricaat. Een van onze Research, Development & Innovation centra bevindt zich in Arnhem, net als een groot deel van de ondersteunende functies voor het bedrijf als geheel en sales functies voor een deel van de markten waarin wij actief zijn.

Freudenberg Performance Materials voor duurzaamheid

“Onze materialen leveren een bijdrage tot een meer duurzame wereld en een hogere levenskwaliteit. Ze dragen bijvoorbeeld bij tot veiligere bouwwerven en verminderde ecologische voetafdrukken; tot milieuveilig afvalmanagement, een verbeterde lucht- en waterkwaliteit en lagere kosten; ze zorgen mede voor een verhoogde oogstopbrengst en dragen bij tot het creëren van aangename werk- en vrijetijdsomgevingen.”

ontdek Freudenberg Performance Materials

 • locatie
  Westervoortsedijk 73 6827AV Arnhem Gebouw AB
 • over Freudenberg Performance Materials

  ruimte voor een leuke anekdote / verwoorden sfeer en cultuur

succesverhalen van

Freudenberg Performance Materials

 • Ecomembrane Srl
  Onze membranen helpen een biogasleider om zijn wereldwijde klanten te voorzien van schone energiesystemen, zodat ze hun kosten en milieu-impact kunnen verlagen. Onze membranen waren de ideale keuze voor de biogasinstallaties en opslagsystemen van Ecomembrane Srl. Het materiaal voldeed aan alle projectspecificaties en werd gebruikt om systemen in verschillende vormen en maten te produceren. Toen Ecomembrane Srl zich begon te specialiseren in biogasinstallaties, moesten we veel sneller dan voorheen aan een hogere vraag voldoen.
 • Het Groene Team
  Het nieuwe veelzijdige Konya-stadion van Turkije moest groen zijn. Heel groen. Het was tenslotte de kleur van de resident voetbalclub. Als leider in membraanstructuren moest Tensaform een ‚Äč‚Äčkleurstabiel materiaal verkrijgen dat bestand was tegen het warme klimaat - en dat is een zware klus, vooral in het groen. We hebben de kleuren getest om er zeker van te zijn dat ze stabiel blijven in extreme klimaatomstandigheden. Ons deskundige R & D-team produceerde vervolgens snel de perfecte kleur en haalde de strakke projectdeadline.