Industrie Miscancell

werken bij Miscancell

Miscancell werkt op duurzame wijze aan de totale valorisatie van miscanthus. Op circulaire wijze worden producten geproduceerd uit verschillende componenten van het gewas. Zo vervaardigt Miscancell onder meer cellulose ten behoeve van de papier-, farmaceutische- en voedingsmiddelenindustrie.

Op het IPKW werkt Miscancell naast de productie van cellulose ook aan onderzoeken om het gewas verder te valoriseren. De onderzoeken richten zich onder meer op de ontsluiting van lignine en andere componenten van miscanthus. Op termijn zal de productie van cellulose samen met de ontsluiting van alle overige bestandsdelen een optimale valorisatie betekenen van miscanthus.

Olifantengras

Miscanthus (ook wel: olifantsgras) is een gewas dat zeer efficiënt is in CO₂-opname en -conversie. Het neemt vier keer zoveel CO2 op als hout en het is jaarlijks te oogsten. Het behoeft nauwelijks onderhoud en bevat tot wel 60% cellulose. Allemaal duurzame voordelen van dit gewas ten opzichte van hout. Voor het vervaardigen van cellulose is bovendien minder energie en water nodig wanneer je miscanthus gebruikt in plaats van hout.

ontdek Miscancell

 • Locatie
  Westervoortsedijk 73 6827 AV Arnhem Gebouw CB
 • “wij produceren groene grondstoffen voor nieuwe industrie!” Marcel van de Peppel - Oprichter Miscancell

werkwijze

Met de proefinstallatie wordt vraag en aanbod en het productieproces goed gemonitord. Op die manier kan alles zodanig verfijnd worden dat op een zo duurzame en optimale manier de cellulose geproduceerd zal worden. De ambitie van Miscancell is na de pilotopstelling modulair door te groeien. Op Industriepark Kleefse Waard in Arnhem heeft Miscancell haar pilot-opstelling geplaatst. De keuze voor IPKW is gebaseerd op de ligging en het duurzame karakter van het industriepark. IPKW ligt aan de haven van Arnhem, wat toevoer van miscanthus via water bevordert.

 • Miscancell

  Miscancell produceert op een duurzame wijze en bij voorkeur zonder restafval cellulose uit miscanthus ten behoeve van onder andere de papierindustrie.

 • Productie

  Door elke component apart aan te pakken produceren we op efficiënte en duurzame wijze cellulose.

 • Miscanthus

  Hét duurzame gewas bij uitstek. Efficiënt in CO2 opname, hoog droogtegehalte voor productie en bevat hoogwaardige cellulose.